Door de inwerking van de omgeving op een metaal kan deze aangetast worden. Het resultaat hiervan is ROEST. Roest ontstaat wanneer ijzer in de aanwezigheid van water reageert met zuurstof. Zelfs wanneer vocht goed wordt afgevoerd, zijn alle metalen - ook inox - kwetsbaar voor corrosie. Om dit verschijnsel tegen te gaan wordt ijzer gegalvaniseerd. Maar bij de minste beschadiging verdwijnt de beschermende dunne laklaag. Door bijvoorbeeld doorgangen uit te zagen of door krassen op het gegalvaniseerd oppervlak kan corrosie plaatsvinden. Hierdoor kan het ijzer roesten onder invloed van waterdamp of chloordampen uit reinigingsmiddelen.
Ook INOX blijft niet gespaard van dit fenomeen. Wanneer er waterdamp met chloorbevattende reinigingsmiddelen condenseert op INOX en vervolgens opdroogt, kan dit door het achterblijven van zuivere chloorresten eveneens corrosie veroorzaken. Ook contact met andere metalen kan de oorzaak zijn. Zo kunnen ijzeren vijzen, klinknagels of waterbuizen roest overzetten op inox.
Deze CONDENSTEST kan uitgevoerd worden met de KESTERNICH.

 

De naam is afkomstig van de uitvinder van de condenstestapparatuur. De heer Kesternich wijde zijn leven aan de ontwikkeling van corrosietestapparatuur die Köhler ontwikkelde. Hij ontwierp dit toestel om dergelijke condenstesten te kunnen uitvoeren. Hij dokterde het ontwerp en de daarbij horende testen en normen uit die de dag van vandaag gehanteerd worden. De testen en normen zijn dus volledig afgestemd op de Kesternich van Köhler. Deze technologie werd ook door Liebisch gebruikt om zo hun eigen ontwerp van deze condenskast te verwezenlijken. Het resultaat hiervan kan u op bovenstaande foto aanschouwen.

Vindt u echter nog niet wat u nodig hebt, neem gerust contact met ons op via mail, telefoon of ons contactformulier. Wij kunnen (bijna) alles op maat van de klant maken!

 

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk