De producenten in de pharma industrie stellen aan hun producten de hoogste kwaliteitseisen. Behalve een constante temperatuur is ook een constant vochtgehalte in de lucht van groot belang. Cotes kan hierbij de perfecte oplossing bieden. Met de absorptiedroger van Cotes met zijn geïntegreerde sturing en kleuren touch panel kan hij het vochtgehalte zeer nauwkeurig en constant regelen. CTSBenelux kan bij de aflevering ook voorzien in de nodige kwalificatiedocumenten en een kalibratie van de temperatuur en het vocht volgens EN 17025.

COTES DEHUMIDIFYING SOLUTIONS

STABIELE PRODUCTIE CONDITIES
HET ALPHA EN OMEGA IN DE PHARMA INDUSTRIE
 
Adsorption dehumidification technology turns production conditions around
 
 
VOCHTCONTROLE IS BELANGRIJK IN DE FARMACIE
De Deense Firma Bifodan is één van de Europese leiders op het gebied van probiotische oplossingen in de farmacie en voor supplementen in de dieet industrie.
Hun klanten in deze marktsegmenten hanteren zeer strenge kwaliteitsprocedures. Bidofan moet er dus over waken steeds een hoog kwalitatief product af te leveren. En dit het hele jaar door, onafhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Eén van de belangrijkste punten voor Bidofan is het aanwezige vocht op plaatsen waar vochtgevoelige producten verwerkt, geproduceerd en verpakt worden.
 HET PROBLEEM VAN DE KLANT
Bifodan ondervond verschillende problemen met klonterende producten die er voor zorgden dat productiemachines geblokkeerd werden. De oorzaak hiervan lag bij de niet-in-vocht-gecontroleerde productieomgeving.
  Dit resulteerde in:
> een groot aantal onverwachte productiestops
> hoge onderhoudskosten
> downtime die de productiedoorvoer verhinderde, waardoor de winst van het bedrijf onder druk kwam te staan 
> ongewenste bacteriologische activiteit dewelke een invloed had op de klantentevredenheid en de goede naam van de Bidofan in het gedrang bracht. Volgens de productiemanager van Bidofan ,dhr. Hans Harborg zorgden deze problemen voor een onzekere commerciële toekomst voor hun firma.
DE OPLOSSING VAN COTES
Ontvochtiging via absorptie en koeling.
Specialisten van Cotes installeerden een moderne absorptiedroger in combinatie met een koeling. Op die manier maakten ze het mogelijk om tot een door de klant gewenste vochtinhoud van minder dan 3,3g/kg te komen.
Deze geconditioneerde lucht kan nu terug verwarmd worden naar 22°C en een relatief vocht van 20%.Dit met een minimum aan energie.
 
 
 
 
HOE DE KLANT HIER VOORDEEL UITHAALT.
Living up to customer requirements
De absorptiedroger dat Cotes hier leverde en plaatste, maakt het voor Bidofan eenvoudig om te voldoen aan alle kwaliteitseisen die hun klanten stellen op gebied van productie en verpakking.Onafhankelijk van het seizoen waarin ze produceren is Bidofan nu in de mogelijkheid om:
> controle te houden over het aanwezige vocht in de lucht en dit
   zowel in de productiehall als bij de verpakking
> een zeer hoge consistentie en productkwaliteit doorheen het  
   volledige jaar
> maximum productie Up Time
> een sigificante daling van de reparatie- en onderhoudskosten
 
 
 
 
Nieuwe perspectieven voor de toekomst.
De implementatie van een dergelijk goed en doordacht vochtsysteem zorgde ervoor dat de marktpositie van Bidofan gevoelig verbeterde. Bidofan is er nu zelfs in geslaagd om dit perfect geregeld vochtsysteem te gebruiken als een verkoopargument naar hun klanten toe.
  Bifodan meldt verder nog dat:
> Door de mindere problemen in de productie is men nu in staat om in verschillende ploegen per 24 uur te werken.
> De productiehoeveelheid en de omzet van de firma zijn beiden met meer dan 50 % gestegen. En dit met eenzelfde aantal toestellen en eenzelfde productieomzet.
> De productieplanning is een stuk eenvoudiger geworden.
> De levertermijnen naar de klanten toe zijn een heel stuk betrouwbaarder geworden.
 

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk