Vaak begint het risico van vochtschade boven de 50% relatieve vochtigheid. Indien er eveneens open water aanwezig is (condensatie op koude oppervlakken) zal het rottingsproces veel sneller plaatsvinden. In stockageruimtes kan het vocht binnendringen via wanden, deuren, vensters en allerlei openingen. Wanneer er geen verwarming of COTES absorptiedroger geïnstalleerd is, zal de atmosferische vochtigheid binnen het gebouw hetzelfde zijn als buiten.

Het vochtgehalte van de omgevingslucht in Europa ligt in de winter rond de 85% relatieve vochtigheid, in de zomer ligt deze relatieve vochtigheid een stuk lager.
 
Bij de stockage van sommige goederen (papier, textiel, meubelen, staalproducten, munitie etc.) wordt een lage vochtinhoud van de lucht vereist. Zonder controle te houden op de vochtinhoud in de lucht bestaat het risico dat de goederen gaan bederven of beschadigen. Ook de verpakking van de opgeslagen goederen kan beschadigd geraken, wat altijd resulteert in een waardevermindering van het product.

Veel grondstoffen gaan stuk na een bepaalde periode te zijn blootgesteld aan (te) vochtige condities.
Enkele voorbeelden hiervan zijn: ijzer gaat corroderen; zouten en poeders zullen gaan klonteren; hout, textiel, papier, kledij,... zullen na een bepaalde tijd gaan schimmelen en rotten en de vaak als verpakking gebruikte kartonnen dozen zullen hun stevigheid en draagkracht verliezen. Hierdoor kunnen gestapelde producten in elkaar zakken wat weerom schade tot gevolg heeft.

Transport over water en offshore toepassingen (Bv windmolens)

Ook bij transport over water is het belangrijk dat de  de goederen in het schip in goede conditie blijven. Voor meer info hierover klikt u hier.
Om corrosievorming te voorkomen bij offshore windmolens heeft de firma Cotes een gepatenteerd systeem ontwikkeld op basis van een Cotes droger.  

Cotes adsorptiedrogers zijn al toegepast voor de volgende types droge lucht opslag:

  • Militaire munitiedepots, opslagruimtes en magazijnen
  • Opslag van zaden en granen in industriële opslagplaatsen
  • Opslag van grondstoffen die staal bevatten
  • Silo's
  • Scheepscontainers
  • In het laadruim van schepen

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk