Wij komen bij u langs voor het kalibreren van al uw labotoestellen op temperatuur en vochtigheid.

  • Klimaatkasten
  • Temperatuurkasten
  • Begaanbare kamers
  • Industriële ovens
  • Laboratoriumovens
  • Zoutnevels
Waarom kalibreren

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven beslissen om hun apparatuur te laten kalibreren. Zo kan je voor jezelf opmaken uit een kalibratie of uw toestel wel doet wat u er van verwacht. Zijn temperatuur en/of vochtigheid wel nauwkeurig en stabiel? Dit is dan meer bedoeld als een controle voor u en uw firma. U kan ook altijd kiezen voor kalibratie om de werking van uw toestellen te kunnen traceren naar nationale en internationale standaarden. Zo heeft u een waarborg die klanten en overheidsinstanties steeds vaker eisen bij de levering van hun producten.

Wat is kalibratie

Kalibratie is de bepaling van de onderlinge relaties tussen de vermelde waarden van een meetinstrument en de waarden bepaald door exacte normen.
Het kalibratie certificaat bevat de gemeten waarde met inbegrip van de specificatie van de respectievelijke meetonzekerheid. Indien nodig, kan verklaard worden of er een tolerantiegrens wordt nageleefd of niet.

ISO-kalibratie

Een ISO kalibratie is een kalibratie uitgevoerd naar bedrijfseigen procedure volgens ISO 9001, of naar een klantspecifieke procedure indien dit gewenst is. Dit gebeurt met toestellen die op regelmatige basis gekalibreerd worden. De ISO-kalibratie is vooral bedoeld voor mensen en bedrijven die vooral interesse hebben in het technische aspect van de kalibratie, waarbij geen bewijs van traceerbaarheid nodig is. 

DAkkS-DKD-Laboratorium

Het CTS kalibratie laboratorium is geaccrediteerd door de Deutsche Akkreditierungstelle GmbH (DAkkS) volgens DIN en ISO / IEC 17025 en heeft de bevoegdheid om kalibraties uit te voeren op volgende grootheden:

temperatuur, dauwpunt, relatieve vochtigheid
temperatuur- en klimaatkasten met inbegrip van on-site kalibraties.

  • De huidige accreditatie kan u hier downloaden.
  • De huidige scope van het DAkkS-DKD-Laboratorium kan u hier downloaden.

 

DAkkS-DKD-Kalibratie

DKD (BELAC) kalibraties worden uitgevoerd voor meetinstrumenten, referentiematerialen en stoffelijke maten voor de meting categorieën en reeksen die zijn opgegeven in het kader van de erkenning. DAkkS (DKD) certificaten zijn een bewijs van meting, traceerbaar aan nationale en internationale normen zoals vereist in de familie van normen DIN en ISO 9000 en DIN en ISO / IEC 17025.
Deze kalibraties gebeuren onder de vleugel van het DAkkS-DKD-Labo van ons moederbedrijf in Duitsland. De certificaten worden door ditzelfde erkende laboratorium (erkenningsnummer D-K-18066-01-00) opgemaakt in het Duits en het Engels. De kalibratie op zich wordt steeds volgens strikte protocollen uitgevoerd, door hiervoor speciaal opgeleide mensen, volgens methode C (proefruim midden) of volgens methode A (ruimtelijk met 9 of 15 meetpunten). Er kunnen bij DAkkS-DKD kalibraties geen klantspecifieke veranderingen toegestaan worden wegens het internationale karakter van deze certificaten.

Service

 

 

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk