COTES DEHUMIDIFYING SOLUTIONS
 
 
OP ZOEK NAAR INVESTERINGEN VOOR OFFSHORE WINDTURBINES.
 
Adsorptieontvochtiging van COTES houdt offshore windturbines in goede vorm
 
Het Nysted Offshore windpark (Nysted Havmøllepark) ligt ongeveer 10 km in zee voor het zuidoostelijke puntje van Denemarken. Het is een van 's werelds grootste windmolenparken en bestaat uit acht rijen van negen Siemens Wind Power 2.3CS MW turbines.
Het Nysted windturbinepark begon commerciële activiteiten in december 2003, en wordt beheerd door DONG Energy, een van de toonaangevende energiegroepen in Noord-Europa
 
HET PROBLEEM VAN DE KLANT
Corrosie voorkomen
Als dit probleem niet effectief wordt aangepakt, de hoge niveaus van vocht in de zeelucht - vaak verzadigd met corrosieve zouten als gevolg van de offshore-omgeving -,  kan dit ernstige gevolgen hebben voor de structuren, de operationele inzetbaarheid en het onderhoud van de offshore windturbines. 
DONG Energy is verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van de Nysted faciliteit, en heeft daarom een speciale interesse in de betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze windturbines. Het uitsturen van technici per boot om service en reparaties uit te voeren is tijdrovend, kan gevaarlijk zijn en gaat altijd gepaard met aanzienlijke kosten.
 
 
 
DE COTES OPLOSSING
 
De basiswetten van de natuurkunde zeggen dat corrosie in metalen structuren zoals windturbines alleen kan plaatsvinden als zowel zuurstof en vocht aanwezig zijn (het zout fungeert als een katalysator). Als we dus met de moderne ontvochtigers van Cotes het vocht uit de lucht verwijderen lossen we zowel het probleem van de corrosie als het probleem van de condensatie aan de binnenkant van de volledige windmolen op.  Dit is de reden waarom Siemens Wind Power twee Cotes CR80B luchtontvochtigers geïnstalleerd heeft in elk van deze 72 windturbines (één eenheid elk in de toren en de gondel), als aanvulling van standaard Siemens corrosiebeschermingsmaatregelen.

Hun doel is om het vocht uit de luchtstroom rond de turbinemachines, de transformator en de elektrische kasten met gevoelige elektrische en elektronische apparatuur te verwijderen.
 
 
DE VOORDELEN VOOR DE KLANT
Low-maintenance reliability
 
Ondanks het feit dat de ontvochtigers nu in non-stop dienst zijn geweest voor 7 jaar, hebben minder dan de helft van de eenheden ooit fouten vertoond. Jesper Nielsen, de DONG Energy manager die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de Nysted windturbines: "Ze zijn sterk gebouwd en service-vriendelijk. Ze blijven gewoon werken zoals de bedoeling is, en we zien zelden iets mis." 
Het enige onderhoud dat de Cotes luchtontvochtigers normaal ondergaan is het wisselen van de filters, één keer per jaar, in combinatie met de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Als er iets mis is, verwisselen de technici gewoon de gehele ontvochtiger met een reservetoestel en nemen ze diegene die aandacht vraagt terug mee naar de werkplaats op het land. Dit helpt DONG Energy haar onderhoudskosten tot een absoluut minimum te beperken.
 
 

Better return on investment
De combinatie van lage herstel- en onderhoudskosten aan de ene kant, en een langere levensduur voor zowel de gevoelige installaties als de effectieve structuur van de windturbines in de Nysted faciliteit aan de andere kant, dragen bij aan een duidelijk hoger rendement voor DONG Energy. "Er is geen twijfel mogelijk dat de Cotes ontvochtigers zichzelf hebben bewezen als uitstekende keuze voor het ontvochtigen. Ze zijn eenvoudig en functioneel, én we kunnen erop vertrouwen dat ze hun taak tot een goed einde brengen, alsook dat ze de levensduur van de investering van DONG Energy in deze faciliteit verlengen.", weet Jesper Nielsen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk