OWI-Lab heeft recent geïnvesteerd in een GROTE klimaatkamer. Hierin zullen hele grote en super zware windturbine componenten getest en gevalideerd worden. De klimaat kamer werd in een mum van tijd gebouwd in samenwerking met Automotive Test Solutions en heeft een temperatuur bereik van maar liefst 120°C. Beginnende van -60°C tot +60°C !! Op vraag van de klant werd ook een onderhoudscontract aangeboden die de goeie kwaliteit en precisie van de immense klimaatkast optimaal en betrouwbaar houd. Een goeie klant, is een tevreden klant.

OWI-Lab investeert in een grote klimaatkamer voor het testen van windturbine onderdelen.

Vlaanderen heeft een stevige internationale reputatie op het vlak van windenergie. Maar vaak hebben Vlaamse windenergiebedrijven geen toegang tot moderne testinfrastructuur en onafhankelijke meetdata. En die zijn onmisbaar voor het uitbouwen van industriële kennis en innovatie.
In de haven van Antwerpen werd in een van de magazijnen aan het Churchilldok een grote klimaatkamer gebouwd voor het testen en valideren van windturbineonderdelen in koude omgevingen (tandwielkasten, transformatoren, generatoren,…).
Het is de bedoeling deze unieke kamer (7 m(b) x 8 m(h) x 12 m(d)) te gebruiken voor het testen en valideren van de verschillende grote onderdelen die zich in een windmolen bevinden. Deze klimaatkast is verkocht door de firma CTS BeNeLux, gevestigd te Ninove. CTS BeNeLux is gespecialiseerd in het leveren ,onderhouden en kalibreren van klimaatsimulatieapparatuur van zeer klein (50 liter nuttige inhoud) tot zeer groot. Samen met hun partner Automotive Test Solutions heeft men deze zeer grote en unieke klimaatkamer gebouwd. Het temperatuurbereik van de kamer is van + 60°C tot – 60 °C. Deze kamer is uitgerust om testen uit te voeren op onderdelen die een gewicht kunnen hebben tot 150 TON. Een voorbeeld van een dergelijk zware component in een windmolen zijn de multi-mega watt tandwielkast ,de transformator, de generator, Enz. De verschillende mechanische en elektrische componenten zullen bij extreme temperatuurcondities getest worden. Op deze wijze kan men alle onderdelen valideren voor het werken in zeer koude omgevingen zoals bv. de poolgebieden, Alaska, Finland, Noorwegen, Zweden. Verder is deze kamer uitgerust met een 1,5 MW aandrijfmotor om tandwielkasten en generatoren onbelast aan te drijven en een regelbare voeding om elektrische testen uit te voeren op hoge spanningen en zeer koude temperaturen. Via deze motor zullen er koud starten van de windturbines gesimuleerd worden. Dit zowel voor Offshore als On-shore windturbines.

 

 

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk