Een heel groot deel van de apparatuur die door de militaire diensten (en andere soortgelijke organisaties) wordt gebruikt is zeer gevoelig voor schade veroorzaakt door vocht. We spreken over tanks, vliegtuigen, schepen, wapens, munitie, optica, textiel en nog veel andere apparatuur die wordt gebruikt en gedragen door militair personeel.


Als deze (en nog veel meer) items niet bewaard of opgeslagen moeten worden in iets anders dan droge omstandigheden zullen ze snel minder bruikbaar worden als dat nodig is en minder betrouwbaar zijn wanneer ze gebruikt moeten worden. Hun levensduur zal dus aanzienlijk krimpen. Een inventaris die niet aan de nodige standaarden voldoet of beschikt over defecte units kan (levens)gevaarlijk zijn. Om deze te vervangen kost dat handen vol geld.


COTES adsorptiedrogers verwijderen ongewenste vocht in de lucht, wat resulteert in een grotere hier-en-nu onderhoudsgemak voor de apparatuur, alsmede een langere levensduur en een beter rendement op de investering. COTES adsorptiedrogers zijn ook bekend om lage onderhouds- en exploitatiekosten, alsmede een minimaal energieverbruik.