COTES DEHUMIDIFYING SOLUTIONS
 
 
OP ZOEK NAAR INVESTERINGEN VOOR OFFSHORE WIND TURBINES.
 
Adsorptie ontvochtiging  van COTES houdt offshore windturbines in goede vorm
 
Het Nysted Offshore windpark (Nysted Havmøllepark) ligt ongeveer 10 km in zee voor het zuidoostelijke puntje van Denemarken. Het is een van 's werelds grootste windmolenparken, en bestaat uit acht rijen van negen Siemens Wind Power 2.3CS MW turbines.
De Nysted windturbinepark begon commerciële activiteiten in december 2003, en wordt beheerd door DONG Energy, een van de toonaangevende energie groep in Noord-Europa
 
HET PROBLEEM VAN DE KLANT
Corrosie voorkomen.
Als dit probleem niet effectief wordt aangepakt, de hoge niveaus van vocht in de zeelucht - vaak verzadigd met corrosieve zouten als gevolg van de offshore-omgeving - kan dit ernstige gevolgen hebben voor de structuren, operationele inzetbaarheid en onderhoud van de offshore windturbines. 
DONG Energy is verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van de Nysted faciliteit, en heeft daarom een speciale interesse in de betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze windturbines. Het uitsturen van technici met de boot voor service en reparaties uit te voeren is tijdrovend en kan gevaarlijk zijn - en het gaat altijd gepaard met aanzienlijke kosten.
 
 
 
DE COTES OPLOSSING
 
De basiswetten van de natuurkunde betekenen dat corrosie in metalen structuren een windturbine's alleen kan plaatsvinden als zowel zuurstof en vocht aanwezig zijn - het zout fungeert als een katalysator. Als we dus met de moderne ontvochtigers van Cotes het vocht uit de lucht verwijderen lossen we zowel het probleem van de corrosie op als het probleem van de condensatie aan de binnenkant van de volledige windmolen.  Dit is de reden waarom Siemens Wind Power twee Cotes CR80B luchtontvochtigers geïnstalleerd heeft in elk van deze 72 windturbines (één eenheid elk in de toren en de gondel), tot aanvulling van standaard Siemens corrosie-beschermingsmaatregelen.

Hun doel is om het vocht uit de luchtstroom rond de turbine machines en transformator te verwijderen en de elektrische kasten met gevoelige elektrische en elektronische apparatuur.
 
 
DE VOORDELEN VOOR DE KLANT
Low-maintenance reliability
 
Ondanks de ontvochtigers nu in non-stop dienst te zijn geweest voor 7 jaar, hebben deze minder dan de helft van de eenheden ooit fouten vertoond. Volgens Jesper Nielsen, de DONG Energy manager die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het Nysted windturbines, "Ze zijn sterk gebouwd en service-vriendelijk. Ze blijven gewoon werken zoals de bedoeling is, en we zien zelden iets mis. "  Het enige onderhoud dat de Cotes luchtontvochtigers normaal ondergaan is het wisselen van de filters een keer per jaar, in combinatie met de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Als er iets mis is, verwisselen de technici gewoon de de gehele ontvochtiger met een reserve en nemen ze diegene die aandacht vraagt terug mee naar de werkplaats op het land. Dit helpt DONG Energy haar onderhoudskosten tot een absoluut minimum te beperken.
 
 
Better return on investment
The combination of low service and maintenance costs on the one hand, and extended service life for both the sensitive installations and the actual structures of the wind turbines in the Nysted facility on the other, add up to a measurably better return on investment for DONG Energy. “There’s no doubt that the Cotes dehumidifiers have proved to be a really good equipment choice. They’re straightforward and functional, and we can rely on them to get the job done, and extend the service life of DONG Energy’s investment in this facility,” states Jesper Nielsen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk