• CTS breidt uit en werft aan.

  CTS breidt uit en werft aan.

  Dankzij de aanhoudende groei van onze sales en service activiteiten is CTS BeNeLux genoodzaakt om uit te breiden. Het startschot van onze uitbreiding wordt ingezet met het uitbreiden van onze familie. In ons menu CARRIERE kan je onze VACATURES terugvinden. We bijten de spits af

  Lees meer
 • Waarom heb je een temperatuurkast nodig?

  Waarom heb je een temperatuurkast nodig?

  Voor dezelfde eenvoudige reden als bij een klimaatkast!
  Bij de ontwikkeling van nieuwe producten of kwaliteitscontrole van producten die reeds op de markt zijn moet men nagaan hoe een apparaat zich gedraagt in functie van temperatuur. Als voorwaarde dat vocht geen rol speelt in de

  Lees meer
 • CTS BeNeLux & COTES

  CTS BeNeLux & COTES

  De luchtvochtigheid management experts ! Alles wat u moet weten over droging en absorptiedrogers. Als u volledige controle over vochtigheid wilt in belangrijke bouwwerken, apparatuur en processen, dan moet je bij COTES zijn. We zijn experts in de wetenschap die bepaald wat er gebeurd met vocht

  Lees meer
 • CTS is één van de grootste specialisten.

  CTS is één van de grootste specialisten.

  CTS is één van de grootste toonaangevende specialisten van de hele wereld voor de productie van milieu-simulatie-apparatuur voor onderzoek, kwaliteitscontrole en productie. Onze know - how is gebaseerd op jarenlange ervaring in deze branche. De innovatieve en technisch hoogwaardige CTS temperatuur- en klimaattestkasten, geproduceerd in onze

  Lees meer
 • Waarom heb je een klimaatkast nodig?

  Waarom heb je een klimaatkast nodig?

  Simpel! Bij de ontwikkeling van nieuwe producten of kwaliteitscontrole van producten die reeds op de markt zijn moet men nagaan hoe een apparaat zich gedraagt in functie van een zeker klimaat. Een klimaat kan herleid worden naar volgende zaken: temperatuur en vochtpercentage, licht, wind, regen,

  Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

CTS BeNeLux raad DAkkS-kalibratiecertificaten aan !

Nieuw beleid voor nationale metrologische traceerbaarheid:

 


CTS BeNeLux raad DAkkS-kalibratiecertificaten aan.

In lijn met de eisen van de Europese Corporatie voor Accreditatie (EA), heeft het Duitse accreditatieorgaan (DAkkS) zijn regelgeving aangepast met betrekking tot metrologische traceerbaarheid. Laboratoria gebruiken traceerbaarheid om de correctheid van de meetresultaten te verzekeren voor de gebruikers. Echter, er zijn strenge beperkingen in het gebruik van ISO-kalibratiecertificaten en -meetcertificaten als bewijs van traceerbaarheid.

 

Wat was de situatie tot nu?

Tot nu toe werden ISO-kalibratiecertificaten aangemaakt door geaccrediteerde laboratoria, binnen de reikwijdte van hun accreditatie, wel degelijk als een bewijs voor traceerbaarheid geaccepteerd. De enige vereiste was, bijvoorbeeld, of de procedure en het meetbereik op het kalibratieverslag wel degelijk correspondeerde met de reikwijdte van de accreditatie. DAkkS verplichte de kalibratielaboratoria dezelfde standaard te gebruiken voor de ISO-kalibratiecertificaten als bij DAkkS-certificaten. Onder deze voorwaarden konden ISO-kalibratieverslagen wel degelijk aanvaard worden voor traceerbaarheid.

Wat is er nieuw?

Door de nieuwe EA-eisen zullen ISO-kalibratieverslagen, zelfs als zijn ze uitgereikt door geaccrediteerde laboratoria, niet langer aanvaard worden, omdat deze ISO-kalibratieverslagen niet vallen onder de DAkkS controle.

Wat raadt de DAkkS aan?

De nieuwe regeling is reeds van kracht van begin Augustus; DAkkS raadt aan alle accreditatieorganen aan om hun huidige middel om traceerbaarheid te bewijzen te controleren en indien nodig aan te passen.

Wat raadt CTS BeNeLux aan?

Onze expliciete aanbeveling is:


Indien u een kalibratieverslag nodig hebt met bewijs van de traceerbaarheid, behoedt u dan van onnodige zorgen door te opteren voor een DAkkS-kalibratie.

U ontvang een internationaal aanvaard DAkkS-kalibratiecertificaat en het is de veiligste keuze dankzij de multilaterale akkoorden over het wederzijdse acceptatie van accreditaties die de Europees overkoepelende organisatie European Cooperation for Accreditation (EA) heeft overeengekomen met het International Laboratory Accreditation Cooperation (ILAC).


DAkkS-kalibratiecertificaten zijn audit-proof en geven u ondersteuning in rechtszaken betreffende productaansprakelijkheid.

 

Indien u vooral interesse heeft in het technische aspect van de kalibratie, en u bent zeker dat u geen bewijs van traceerbaarheid nodig heeft, is de goedkopere ISO-kalibratie zeker een alternatief voor u. We garanderen dat onze ISO-kalibraties uitgevoerd worden met dezelfde precisie als onze DAkkS-kalibraties.