CTS BeNeLux is uw partner in advies, verkoop, onderhoud en herstelling voor de ultrasoonbevochtigers van Contronics.
 
Sinds 2004 hebben wij een professioneel, door Contronics geschoold, serviceteam. CTS BeNeLux heeft zelf ook een grote voorraad aan onderdelen, zowel in het centraal magazijn als in onze servicewagens.
Onderhoud en herstellingen kunnen steeds bij ons in de werkplaats gebeuren. U stuurt uw bevochtiger op naar ons, wij doen het onderhoud of herstellen uw toestel en zenden het u zo snel mogelijk terug. Na elke herstelling of elk onderhoud wordt het toestel in onze werkplaats aan een uitgebreide duurtest onderworpen. Dit wil zeggen dat het toestel in onze testopstelling gedurende enkele uren uitgebreid getest wordt en nadien nog eens volledig nagekeken wordt zodat wij er zeker van zijn dat als het toestel opnieuw bij u aankomt, dit 100% in orde is.
Kan u uw toestel echter niet missen, dan kunnen wij ook bij u langskomen of leveren wij u indien nodig een vervangtoestel voor de tijd dat uw toestel bij ons in de werkplaats is. CTS BeNeLux stelt zich steeds zo flexibel mogelijk op en denkt steeds mee met de klant om alles zo vlot mogelijk te laten gebeuren.
Waarom ultrasonore luchtbevochtiging?
Ultrasonore luchtbevochtigers produceren een fijne mist van waterdeeltjes ter grootte van 1- 3 micron. De waterdeeltjes verdampen in de gekoelde ruimte en onttrekken verdampingsenergie aan de omringende lucht. Hierdoor zal de temperatuur van de omringende lucht afnemen. De producten worden niet nat en voelen niet nat aan. Er vindt geen druppelvorming plaats. Behalve dat de bevochtigers energetisch bijdragen aan het koudeproces, verbruiken zij zelf weinig energie. De bevochtigers reageren direct (geen opwarmingstijd) en zijn geruisloos.
 
Alternatieven zijn stoombevochtiging en nozzle bevochtiging (sproeisysteem).
Stoombevochtiging is energetisch minder aantrekkelijk. Behalve dat warmte wordt toegevoegd, die weer teruggekoeld moet worden, verbruiken stoombevochtigers 10 maal zoveel energie dan ultrasonore bevochtigers. Nozzlebevochtigers veroorzaken lawaai door het sissen van de uitmondingen en vraagt een doorgedreven onderhoud; De installatie is omvangrijk (compressor, hoge druk waterpomp) en de geproduceerde waterdeeltjes zijn groter waardoor druppelvorming op de producten kan ontstaan.
Waarom Contronics luchtbevochtigers?
Het is uitermate belangrijk dat door bevochtiging geen bacteriën worden toegevoegd of dat er geen groeimogelijkheden voor aanwezige bacteriën worden gecreëerd. Contronics heeft hiervoor de volgende maatregelen getroffen:
-  Ontwerp van de bevochtiger
  • De bevochtigers zijn gebouwd in chemisch gepolijst RVS 316L, beter dan levensmiddelenkwaliteit, om ervoor te zorgen dat bacteriën zich niet kunnen nestelen in poriën van het materiaal.
  • De bevochtigers hebben een ingebouwd spoelprogramma: elk uur wordt het reservoir geleegd, schoongespoeld en weer met vers water gevuld.
  • Als de bevochtiger wordt uitgeschakeld, blijft er geen water in het reservoir staan. Het reservoir loopt dan via een afvoer leeg.
-  Zuivering toevoerwater
  • Bij verse producten moet altijd gedemineraliseerd water gebruikt worden. Contronics stelt zelf een economisch filtersysteem samen op basis van omgekeerde osmose. Dit systeem houdt bacteriën en zelfs virussen tegen. Via de watertoevoer kan zo absoluut geen bacteriële vervuiling optreden.
-  Zuivering toevoerlucht en systeem
  • Meestal is het niet nodig om toevoerlucht te zuiveren. De lucht dient wel op een niet-vervuilde plaats te worden aangezogen (omgevingslucht). Daar waar wel veel bacteriën voorkomen (bijvoorbeeld bij vleesproducten) of daar waar de temperatuur hoog is (bakkerijen) is het verstandig om desinfectie toe te passen. Contronics gebruikt hiervoor ozongas. Gedurende twee uur wordt tijdens de nacht de bevochtiger en het aangesloten systeem met ozongas doorspoeld. Ozon dringt tot op alle plaatsen door en doodt alle eventueel aanwezige bacteriën. Het ozongas wordt geproduceerd door een ozongenerator, optioneel ingebouwd in de bevochtiger. Gewone lucht wordt over een hoogspanningsveld geleid waarbij de in de lucht aanwezige zuurstof verandert in ozon. Het gas heeft een korte levensduur. In korte tijd verandert het weer terug in gewone zuurstof zonder restproduct. Op deze manier is ozon een efficiënt en veilig ontsmettingsmiddel.
Milieu
  • Positieve energiebalans: om 1kg water te verdampen gebruikt het systeem slechts 80 watt. Het adiabatische effect levert 700 watt bij het verdampen per kg water. Er wordt dus per kg 630 watt (koel)energie bespaard. Voor een gemiddelde installatie betekent dit 16000kW per jaar.
  • 16000kW is een CO2 reductie van 12 ton.
Prijswinnende ontwikkeling
  • Het bevochtigingsysteem van Contronics is het enige systeem in de wereld speciaal ontwikkeld voor vers voedsel. Deze innovatie en het succes op de wereldmarkt wordt beloond met de prestigieuze "Eureka Lynx Trofee" in 2002.
Vindt u echter nog niet wat u nodig hebt, neem gerust contact met ons op via mail, telefoon of ons contactformulier

 

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk