De Koninklijke Bibliotheek van België is de nationale bibliotheek van de federale staat België. Deze beheert een belangrijk cultureel patrimonium en verwerft en beheert de publicaties die zijn verschenen op het grondgebied van België alsook van Belgische auteurs die in het kader van de Depotplicht in het buitenland publiceren. In de keldervertrekken van de bibliotheek is het Museum van de Boekdrukkunst gevestigd. Hij maakt deel uit van het Kunstbergcomplex in Brussel (Keizerslaan 4).

De Koninklijke Bibliotheek van België is met in totaal meer dan zes miljoen boeken (meer dan 150 strekkende kilometer aan boekenplanken) de grootste bibliotheek van het land

 

 • De bibliotheek omvat:

  • 5.000.000 boeken
  • 21.500 tijdschriften
  • 150.000 kaarten
  • 32.000 handschriften
  • 300.000 oude drukken
  • 700.000 prenten
  • 9.200 microfilms
  • 50.000 langspeelplaten

   De bibliotheek heeft 6 'speciale' verzamelingen, namelijk de kostbare werken, kaarten en plannen, muziekpartituren, prenten, handschriften en munten en penningen. Ze is ook het verzamelpunt van kunstwerken van Nederlandstalige kunstenaars. 

    

   Al deze naslagwerken, deze immens kostbare schat van cultuur en kennis moet beschermd worden tegen de invloeden van temperatuur en vocht. Dankzij een uitgebreid vocht- en temperatuur logsysteem worden deze factoren nauwlettend in de gaten gehouden. Alle temperatuur- en vochtsensoren van deze installatie moeten ook uiteraard op regelmatige basis gekalibreerd worden.

    

 

 • Hiervoor heeft de Koninklijke Bibliotheek van België ervoor gekozen om een CTS klimaatkast aan te schaffen. Deze uiterst precieze en hoog kwalitatieve klimaatkast kan een grote range van verschillende condities simuleren en zeer stabiele condities garanderen. Alle sensoren kunnen in de testruimte van de klimaatkast geplaatst worden, waarna ze vervolgens met de hoogste precisie gekalibreerd kunnen worden.

   

   

  De CTS Klimaatkast die zal dienen als referentie toestel, werd zoals ook de dataloggers van het klimaatcontrole systeem volgens de Europese ISO/EN 17025 norm gekalibreerd.

Op de website van CTS BeNeLux worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website.CTS BeNeLux gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt. u kan onze Privacy Policy hier bekijken! Privacy Policy.

I accept cookies from this site
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk